13. generacija neposrednih naslednikov chen stila

Rumena knjiga

prošnja učenca

Slovesni šal zaveze z napisoma: “Svečani sprejem prvih učencev mojstra Fuja” in “Razširjanje starodavne veščine taiji po svetu.”

Chen taijiquan je veščina s stoletno tradicijo. Zgodovinarji omenjajo Zhanga Sanfenga, meniha iz 12. stoletja, kot začetnika veščine. V kitajski vasi Chenjiaogou jo družina Chen iz roda v rod prenaša že od leta 1640 naprej. Današnji Veliki mojster Chen Zhenglei je že 19. generacija po družinski plati in 11. generacija neposrednih naslednikov chen stila.

 

Vse to nakazuje na izpopolnjeno veščino z dodelano metodo vadbe in učenja ter hkrati postavlja visoke zahteve po kakovosti učiteljev. Mojster Fu Nengbin, 12. generacija neposrednih naslednikov, je novembra 2017 po starodavni tradiciji prenašanja znanja veščine sprejel svoje prve učence. Ti zdaj predstavljajo 13. generacijo neposrednih naslednikov chen stila.

 

Svoje ime na prošnji je bilo potrebno izpolniti v kitajskih pismenkah. Dve uri sta premalo, da bi se naučil.

Tako kot ima mojster, ki prenaša učenje iz roda v rod, določene odgovornosti in obveznosti, tako do predhodnikov in do veščine same kot tudi do svojih naslednikov, imajo tudi učenci odgovornost in obveznosti do svojega učitelja in veščine. Ohranjati jo morajo v skladu s plemenitimi načeli, tehničnim znanjem in generacijskim duhom. Tradicijo taijija so dolžni razširjati naprej po svetu.