Taiji – Zlati petelin se je preimenoval v Chen Taijiquan Slovenija

Novo ime

Društvo Taiji – Zlati petelin je spremenilo svoje ime. Novo ime Chen Taijiquan Slovenija jasneje opredeljuje vsebino dela društva in odraža vlogo, ki jo zavzema šola.

 

Globalni prostor

Z obiskom priznanih mojstrov in strokovnjakov iz področja taijiquana, z gostovanjem naših članov izven Slovenije in z izmenjavo obiskov se šola umešča v širši taiji prostor.

 

Taiji – svetovni pojav

Taiji že nekaj časa ni zgolj skrivnost iz kitajske preteklosti, ampak postaja svetovni pojav za zdravo gibanje. Je estetska veščina, ki odpira posamezniku možnost razumevanja sebe in narave povsod okrog njega, kot tudi sposobnost samoobrambe v psihološkem in fiziološkem smislu.

 

‘Kar nekaj’

Čeprav se po eni strani taiji dandanes zaradi vse večje popularnosti in komercializiranosti meša z drugimi zvrstmi rekreacije in nemalokrat zvodeni v ‘kar nekaj’, pa po drugi strani postaja vse pomembnejša strokovna podpora, ki so jo sposobni nuditi priznani mojstri in učitelji. Njim so načela in koncepti veščine kristalno jasni. Poleg tega z načelom nasledstva (odnos učitelj – učenec) skrbijo, da veščina ohranja kvaliteto in ideale iz bližnje in daljne preteklosti, katera je preživela vse kar je vsiljevala največkrat nenaklonjena zgodovina.

 

Povezovanje!

V Sloveniji je danes vse več šol, ki skrbno razvijajo spretnost veščine (kungfu).
Veščina torej ostaja.