Prva skupna vadba prvih učencev

Mojster Fu je povabil svoje prve učence od 18. do 26. maja 2018 na intenzivni trening v mestu Taizhou na vzhodu Kitajske. V novo zgrajeni šoli Huangyan taiji kluba je potekala vadba naprednejših načel forme lao jia yilu in tui shou borilnih aplikacij. Mojster sam je na koncu z zadovoljstvom pohvalil vse učence in njihov napredek, duševno in fizično pripravljenost in se zahvalil za prizadevanja in aktivno sodelovanje, še zlasti s strani učencev Huangyan kluba in prvi trening označil za popoln uspeh. Temu je botrovala vzajemna solidarnost in tudi požrtvovalnost učiteljev (Wang Jian, Lin Jun in Jiang Cheng Cheng).

 

Za popotnico je po zaključku napisal na WeChat: “Vsi se moramo naučiti strpnosti do sebe in do drugih. Pogosto se počutimo hvaležni in se zahvaljujemo našim ljubljenim in prijateljem ter ljudem in stvarem okrog sebe. Biti moramo pogumni. Ne uporabljajte nekaj piščančjih kož, da bi skrbeli za sebe in druge, in ne iščite drugih ljudi*. Morate nadaljevati bolje, dlje in višje, nič vas ne sme ustaviti. Delajte dobro. Vaša dejanja in nadarjenost bo presenetila, ne samo vas, ampak tudi druge. Če lahko vedno najdemo desettisoč razlogov za slabo, zakaj ne bi našli en razlog za dobro, s katerim lahko navdušimo sebe? Cenimo usodo in prepustimo se ji. Vesel sem, kadar lahko nekaj naredim za vsakega od vas, vsak dan. Mojemu taijiju gre zasluga, da sem spoznal vse vas na poti življenja. Namenjeno nam je, da v prihodnosti delamo skupaj … Fu Nengbin”

* Google prevajalnik tu prevede frazo iz kitajskega kulturnega okolja, katero lahko razumemo v smislu nepotrebne sebičnosti zaradi nepomembnih malenkosti.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider