Kaj početi ob večerih? Taiji.

plakat_grupa_TR33x70

Urnik velja za Tržič, 2014/15.

Poletje in s tem vadba v naravi, je za nami in začenja se novo šolsko leto. Vsakdo že zagotovo razmišlja, kaj bo počel v jesenskih dneh. Nekaj je treba narediti za svojo dušo in telo.

Taiji društvo Zlati petelin v mesecu septembru vpisuje nove člane. Program je raznolik. Če taiji, starodavno veščino gibanja, vadimo redno, vsaj dvakrat tedensko, so učinki na zdravje in počutje res izjemni. Vseskozi odkrivamo lepote in zaklade človeškega telesa, povezanega z umom v harmonično celoto. Izredna izostritev občutka ravnotežja, popravljena drža prenapetega telesa, povečana odpornost  do vsemogočih tegob, ki jih prepogosto rešujemo z zdravili, uravnoteženje prenizkega ali previsokega krvnega pritiska… to je le nekaj stranskih zdavilnih učinkov redne vadbe taijija. Zaradi metode vežbanja je vadba primerna prav za vse starosti in spola. Stranskih učinkov ni. Seveda pa se je treba spopasti z lenobo, omahovanjem, ‘zasedenostjo’ in še s čim. Pa, saj v tem je smisel – da nekaj naredimo zase.

Poleg splošne vadbe, pa je tu še kungfu vadba za mlajše oziroma spretnejše. Ta je polna dinamike, poskokov, obratov, udarcev, za ‘stare mačke’ pa dopolnilna vadba za urjenje vzdržljivosti, odločnosti, spretnosti in hitrosti. Tam, kjer mladi začnejo, starejši nadaljujejo.

V petkih dopoldne pa še taiji za starejše, ali manj spretne, ki pa kmalu postanejo spretni in gibljivost se v vseh ozirih poveča do nepredstavljivih dosežkov. Moto je zadovoljstvo med vadbo in po njej.

 

Za več informacij in urnik pobrskajte tukaj.