Kungfu v OŠ Križe

Kungfu se predstavi v osnovni šoli Križe

29. in 30. januarja so se s kungfujem seznanjali učenci Osnovne šole Križe. Pod mentorstvom Marka Bedine (iz društva Taiji-Zlati petelin) so se v kitajskem kungfuju preizkusili učenci 7., 8. in 9. razredov, fantje in dekleta, ob prisotnosti učiteljev telesne vzgoje Petre Bergant in Anžeta Renerja. Učenci 6. razredov pa so se lahko seznanjali s kungfujem v petek, 7. februarja.

Kungfu oz. borilne veščine so bile prvič predstavljene v tej šoli. Otroci so radi sodelovali. Predvsem so se jim poskoki, udarci itd. zdeli zabavni, kmalu pa so tudi ugotovili, da niso enostavni. Otroci so dobili ‘priokus’ veščine v prostoročnih tehnikah in gibanjem z orodji.

Borilne veščine so danes, bolj kot fizičnemu boju, namenjene razgibavanju in krepitvi telesa; še posebej pripomorejo pri samodisciplini, kar ima v intenzivnem in stresnem življenju današnjih šolarjev lahko velik pomen. Takšen je bil tudi glavni namen predstavitve – seznanitev s kungfu taijijem, ki je uradno registrirana borilna veščina pri Olimpijskem komiteju Slovenije, a je še vedno premalo poznana med starši, šolarji in učitelji.

Predstavitev je organizirala Športna zveza Tržič v okviru projekta “Zdrav življenjski slog” Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
PRIJAVNICA (Kungfu v zimskih počitnicah)

foto: Dragi Bedina,    več o kungfuju, vadbi ter kungfu počitnice