Ekonomski izračun

mislecRedkokdaj v taijiju razpravljamo o denarju. Včasih pa le… še posebej na začetku šolskega leta, ko je potrebno plačati članarino ali del članarine – tedaj večkrat pomislimo Ali bi še nadaljevali s tečajem!? Kaj ni predrago?

Če gremo vsak dan na kavo, na mesec zapravimo več kot za enomesečno članarino. In kaj imamo od nje, kar se tiče zdravja?

Tistih 200 do 300€ letne članarine bomo zapravili pri enem ali dveh obiskih raznih specialistov in zdravilcev. In kaj nam bodo ti na koncu svetovali? Da se več  gibajmo in živimo zdravo življenje!

Če bomo vadili taiji, ‘zdravnikov’ ne bomo potrebovali. Tu ne želimo ‘igrati Boga’, vendar je koristnost taijija danes več kot znana. V google vnesimo’ taiji’ in ‘zdravje’ in dobili bomo na tisoče zapisov, od tega veliko klinično preizkušenih, kako zdravilen je taiji. S taijijem torej vlagamo v svoje zdravje.

Pa ne samo to! Ne koristimo le sebi, temveč tudi drugim. Taiji – Zlati petelin je neprofitna organizacija in to dobesedno; s članarimo se pokrivajo zgolj nujni stroški kot so najemi telovadnic itd. Društvo poskuša izpolnjevati svoj moto, da izpopolnjuje in razširja to čudovito veščino med čim več ljudi. In zato poskuša biti poceni kar se le da. S svojim prispevkom tudi mi pripomoremo k razširjanju veščine.

Če smo še vedno v dvomih, ali bi nadaljevali s taijijem ali ne? Naš odgovor je vedno: če nam je veliko do taijija in bi ga radi vestno in redno vadili, a oklevamo le iz ekonomskih razlogov, potem se ne obotavljajmo  – vrata so nam vedno odprta – tudi brez denarja. Danes nekdo pomaga meni, jutri bom jaz lahko nekomu drugemu!