Vadba za starejše

Doroteja

Omejene življenjske moči, ki jih prinaša s seboj starost in različne bolezni, še ne pomenijo, da je konec gibanja, vitalnosti in fizične aktivnosti.

Taiji postaja vsebolj razširjena oblika vsesplošne telesne vadbe tudi za starejše ljudi. Združuje prijetno telesno sprostitev in krepitev zdravja z umsko sprostitvijo.

Skladnost gibanja, dihanja in počutja daje človeku občutek izpolnitve in zadovoljstva.

Taiji je oblika usposabljanja in rekreacije, ki ohranja in vrača telesu vitalnost in gibčnost. Način vadbe je takšen, da ga zmore vsakdo. Prilagojen je sposobnostim posameznika.

Preprosta vadba, mehkoba gibanja, telesna in umska sproščenost so lastnosti taijia.
zdravje

Taiji je tesno povezan s kitajsko tradicionalno medicino in kot takšen prinaša ogromno koristnega znanja in velik potencial samozdravljenja.

Ni le koristen za vzpostavljanje dobrega počutja in ohranjanje splošne telesne kondicije; danes je vse več raziskav, ki dokazujejo, kako vzpodbudno deluje na zdravljenje različnih kroničnih bolezni, bolezni modernega časa, tudi psihičnih.

Obnavlja občutek ravnotežja. Izboljšuje delovanje kardiovaskularnega sistema, krepi prožnost vezi in kosti in s tem dobrodejno učinkuje na bolezni kot so osteoporoza, artritis, revmatizem itd.
Jesenice

Sama vadba je zabavna, sproščujoča, poučna, dinamična in koristna. Postopoma ugotovimo, da ugodno vpliva na mnoge oblike naših življenjskih aktivnosti.