Tuishou in prostoročna forma se dopolnjujeta

Na vadbah tuishou (potiskanja rok) proučujemo praktično uporabo osnovnih načel gibanja in uporabo osmih osnovnih sil, neodvisno od stila taijija, ki ga vadimo.

 

Vadba forme brez potiskanja rok ne razvija spretnosti, potrebne za samoobrambo. Potiskanje rok brez vadbe forme pa tudi ne razvije določenih tehnik do polnosti. Izkušen učenec bo zatorej vadil oboje, ne da bi dajal prednost le enemu, neizkušen pa bo moral sprejeti, da je vadba forme le osnova za kasnejše vežbanje potiskanja rok . “Pomanjkljivosti v formi se pokažejo pri potiskanju rok kot slabost, katero nasprotnik lahko izkoristi.” (Chen Xiaowang)

(vir parafrazirano Talking Chen Taijiquan with David Gaffney)

 

Prihaja čas delavnic, seminarjev in prijateljske izmenjave vadbe tuishou med klubi. Do jeseni bo pestro. Vsako zadnjo soboto v mesecu je 3 urna delavnica. 20. in 21. maja bo seminar tuishou z Johanom Duquetom. Aprila prihaja v Slovenijo mojster Chen Ziqiang, avgusta pa najverjetneje zopet mojster Fu Nengbin.

 

Obiskujte še naprej naše strani, da boste pravočasno obveščeni o zanimivih dogodkih, ki jih ne smete zamuditi. Če želite biti obveščeni o vseh naših dogodkih, izpolnite kontaktni obrazec.