Tui shou odprta izmenjava in delavnice

Tui shou v sobotah

Sobote v Taijiquan centru so namenjene tui shou – potiskanju rok, kot se vadijo v notranjih borilnih veščinah – brez grobe sile, dokazovanja in tekmovanja, ‘brez želje po zmagi ali porazu’. Forma in potiskanje rok
sta neločljiva, povezana vidika
vadbe chen taijiquana. Zakaj?

Vsi voditelji in člani klubov, ki vadite notranjo borilno veščino ste vabljeni na prijateljska srečanja ‘izmenjave rok’. Na sobotnih srečanjih ne vadimo forme, ampak le potiskanje rok, zato je primerna za učence vseh neijia stilov (taijiquan, baguazhang, xingyiquan, qigong, liuhebafa ipd.).

Prijateljska srečanja ‘izmenjave rok’ Vodena delavnica potiskanja rok
Termin Vsako soboto razen zadnje v mesecu Vsako zadnjo soboto v mesecu
Ura 9:00 do 11:00 9:00 do 12:00
Cena brezplačno 15€

Tui shou

Osnove vsake borilne veščine se pričnejo v spoznavanju temeljnih sil gibanja in borbe. Pri potiskanju rok pričnemo izkustveno razumeti vidike notranje borilne veščine kot so občutljivost, preudarnost, nasprotovanje, usklajenost, postavitev, pravočasnost itd. Namesto da se sili zoperstavimo s silo, se ji naučimo prisluhniti (ting jing), ji popustiti in jo preusmeriti. Gre za prepoznavanje partnerjeve smeri in moči sile. Kako čudovita pridobitev, če jo znamo prenesti v psihološkem smislu v svoje mentalno življenje.

Chen taijiquan

Chen taijiquan je notranja borilna veščina in povezovanje zunanjosti in notranjosti je sestavni del vadbe. Začetniki se seveda ne morejo takoj lotiti takšne vadbe, saj je to trd oreh in zahteva leta vadbe in potrpežljivosti. Začne se z zunanjim sproščanjem posameznih delov telesa. Počasi se občutki v telesu razvijajo do nivoja, ko lahko posameznik sprosti ne samo notranje napetosti v mišicah udov, ampak tudi bolj prefinjene v notranji strukturi telesa (npr. hrbtenične mišice, trebušna prepona, presredek ipd.). Počasi se razvija zavedanje in nadzor telesa iz nivoja notranje energije (qi), slednjo pa seveda navdihuje in usmerja notranja namera oziroma volja ‘bojevnika’.

 

Vabljeni