Seminar z mojstrom Fujem je bil odličen

Čeprav čas hitro teče, se na intenzivnem seminarju, kot je bil minuli vikend, zgodi veliko.

Mojster Fu je mojstrsko stopnjeval od osnovnih oblik krožnega enoročnega gibanja v dvoje, preko osnovnega dvoročnega vzorca kroženja, ki vsebuje vse štiri osnovne sile (peng, lu, ji in an) do dvoročnega vzorca s prestopanjem oziroma v prostem koraku ob uporabi drugega četverke osnovnih sil (cai, lieh, jou in kau). Vsaki vadbi vzorca je sledila praktična uporaba sil v borbi.

Fuju je priskočil na pomoč tudi mojster Zhou Dehua iz Hainana, Kitajska. Nekaj gostov iz tujine, ki so tudi redni udeleženci mojstrovih seminarjev, je pripomoglo k zanimivim izkušnjam ob nenenhnem menjavanju partnerja pri vadbi v dvoje.

Čeprav je seveda velik poudarek na sproščenosti in negrobim prijemom, vseeno ni manjkala kakšna modrica ali odrgnina na koži. Vsakdo si seveda malo drugače ‘predstavlja’ nenžnost. A brez dela v dvoje se takšnih prijemov ne da naučiti.

Namen tematike je bil poglobiti razumevanje in občutek za sile, gibanje in strukturo kot se vadi pri samostojni vadbi forme. Prav zato je mojster četrti dan seminarja posvetil podrobnostim razumevanja načel polno – prazno, odprto – zaprto, sproščena energija na pravem delu telesa ter seveda usmerjanje vsakega giba iz središča, dantiena.

Z veliko smeha in dobre volje smo se razšli z obljubo, da se kmalu zopet vidimo.