Odprta vadba: “Mehke sile v borilni veščini”

Mojster Fu Nengbin bo ob zaključku obiska v Sloveniji vodil odprto vadbo – brezplačna vadba je namenjena vsem, ki se ne bodo udeležili rednega seminarja in bi želeli videti in preizkusiti tega velikega kitajskega mojstra. Letošnja vadba se bo posebej osredotočila na temo “Notranje mehke sile in njihova uporaba v borilni veščini”. Zanimiva bo predvsem za tiste, ki imajo že nekaj izkušenj v borilnih veščinah – pa naj bodo to ‘trde’ ali ‘mehke’ – ali pa že nekaj časa vadijo taiji, ne glede na stil.

V svetu je veliko šol borilnih veščin, vsaka s svojimi značilnostmi. V osnovi se uvrščajo bodisi v zunanje ali notranje. Zunanje bolj poudarjajo udarce s pestmi in nogami, poskoke in sunkovite obrate, ki temeljijo na veliki mišični moči.

Chen taijiquan pa ima značilnosti notranje borilne veščine; gradi na močni notranji energiji, za katero pravi, da se z mišično aktivnostjo celo zmanjšuje. Mojster Fu bo delavnico vodil na takšen način, da bodo prisotni lahko to sami preizkusili v praksi. Popeljal nas bo skozi osnovne tehnike vadbe, da se bomo seznanili z osnovnimi silami odboja, vodenja, pritiska in potiska (peng, lu, ji in an). Vadili bomo solo in v parih. Celoten program bo trajal približno dve uri. Po kratki uvodni predstavitvi chen taijija in mojstra Fuja, se bomo tudi sami ‘preizkusili na parketu’  – vsekakor te redke priložnosti, da vadimo ob boku tako priznanega mojstra nikakor ne smemo zamuditi!

Mesto vadbe: Osnovna šola Hinka Smrekarja, Ljubljana, v nedeljo, 29.11.2015 od 16:00 do 18:00.

Vabljeni!