Novo šolsko leto na obzorju

Zadnji teden septembra začnemo z vadbo taijija. Poudarek vadbe bo, kot vedno, na učenju tradicionalne ‘Prve Stare forme’ (Laojia Yilu). Učni program zajema vse aspekte te čudovite starodavne veščine: od osnovnih načel gibanja in tehnike ‘navijanja svile’ do gibanja v dvoje ter proučevanja statičnih in dinamičnih načel. Forma, katero se učimo, razvijamo in se v njej izpopolnjujemo več let, združuje vse omenjene vidike v elegantno vajo. Metoda poučevanja je v skladu s preizkušenimi metodami stila, razvitega v kitajski vasici Chenjiagou. Po njej ima stil tudi ime: Chen taijiquan.

Skupine, v katerih vadimo, so razdeljene na začetne in nadaljevalne. Novincem se vedno posvetimo, tako da se kmalu lahko vključijo v zanimivo proučevanje tehnik sproščanja, utrjevanja zdravja ter umirjenega in osredotočenega pristopa, ne le do fizičnega gibanja, ampak tudi vsestranskega spopadanja z mentalnimi in duhovnimi izzivi sodobnega načina življenja.

Nov urnik je že sestavljen. Podrobnosti si lahko pogledate tukaj.

V Ljubljani začnemo 28.septembra ob 18:00 (Štepanjsko naselje), na Jesenicah 25.septembra ob 20:00 (Gimnazija Jesenice), in v Tržiču 22. septembra ob 19:00 (športna dvorana Taijiquan, Balos 1).

Lepo vabljeni.