Kungfu taiji – september 2017

Z novim šolskim letom v sredah začnemo zopet s kungfujem.

Izraz kungfu pomeni spretnost gibanja. Zaradi dinamičnosti je zanimiv za mlajše in spretnejše. Ko sistematično vadimo, postane ne le koristen za zdravje (držo, ravnotežje, splošno telesno kondicijo, metabolizem), ampak privlačna in zabavna borilna veščina.

Kungfu vadba je primerna za celo družino. Ker poteka po načelih veščine taijiquan, ni omejitev glede zmogljiovsti, saj je zahtevnost prilagojena sposobnostim vsakega posameznika. Metoda temelji na sproščenosti in pravilni drži, kar vzpodbuja zdravje in preprečuje poškodbe.

Temelji na starodavni kitajski borilni veščini taijiquan. 

Vadba vsebuje poskoke, brce, obrate, udarce, itd. v samostojni prostoročni obliki, v gibanju v dvoje, pa tudi gibanje s palico, sabljo in mečem. Vključuje vrsto tehnik, ki jih zasledimo tudi v drugih vrstah borilnih veščin kot so karate, aikido, judo, kickboks, samoobrambi in podobno.

Vadba je zelo primerna za dijake in študente, za osnovnošolce višjih razredov in takšne, ki želijo vaditi skupaj s svojimi starši. Spretnejši in takšni, ki bi zaradi svojega dela želeli postati spretnejši, bodo našli privlačno rekreacijo, ki jim vrača vitalnost, sprošča po napornem delovniku ali zaposlenim z domačimi opravili. Lahko postane zanimiv šport za celo družino.

Vadba je razdeljena v dve zahtevnostni stopnji.

Začetniki vadijo eno uro od 17.00 naprej, naprednejši pa od 18.00 naprej.

Urnik in cene si lahko pogledate tukaj.