Johan Duquet – seminar potiskanja rok, 2017

Chen Taijiquan Slovenija tretji vikend v maju vabi na seminar ‘potiski rok v chen taijiquanu’, četrti zaporedoma, z Johanom Duquetom.

 

Johana, učenca mojstra Fu Nengbina, ki živi in uči taiji v Valenciji, smo že spoznali na seminarjih 2012, 2013, 2014 in2015. Navdušila sta nas njegov prijeten nastop in zgoščeno podajanje izčrpne snovi, v kateri ima sam obilo izkušenj iz učenja (taiji, baqua, sanda, kungfu) kot tudi s tekmovanj. Predvsem je na njegovih seminarjih veliko praktičnega dela.
Potiskanje rok ni le prikaz borilnega aspekta taijija, ampak pomemben sestavni del urjenja v taijiju. Če skozi formo in druge aspekte prostoročne vadbe spoznavamo sebe in svoje telo, se v potiskanju rok naučimo prisluhniti in spoznati partnerja (nasprotnika).

 

Datum: sobota in nedelja, 20. in 21. maj 2017
Kraj in čas: Tržič, Taijiquan Center; 10.00-13.00 in 15.00-17.00
Cena: 60 € (ob predprijavi do 13.maja), kasneje 80€
Več informacij: Marko (+386 41 773 855)
PROGRAM SEMINARJA
  • Osnove tehnike potiskanja rok v taijiquanu.
  • Prepoznavanje situacije in priložnosti – razlikovanje med napadom in obrambo, kadar vadimo dogovorjen vzorec v dvoje brez premikanja nog.
  • Ali lahko za napad uporabimo lu in ji za obrambo?
  • Spretnosti poslušanja, nevtraliziranja, poprijemanja in oddajanja sile oziroma sledenje, sprememba in uporaba sile (follow, change, use).
  • Kako in kdaj pri teh spretnostih uporabiti peng, lu, ji, an, jou, kau, cai in lie?

 

PRIJAVNICA*

* Prijava ni obvezujoča, vendar veliko pripomore h kvalitetnejšemu obveščanju in boljši organizaciji dogodka – IN SEVEDA K NIŽJI CENI.