Johan Duquet – seminar potiskanja rok, 2014

602056_619513618065044_7982573_n

(foto: Jure Čeh)

Taiji-Zlati petelin in Slovensko društvo taijiquan drugi vikend v aprilu vabita na seminar ‘potiski rok v chen taijiquanu’, tretji zaporedoma, z Johanom Duquetom.

Johana, učenca mojstra Fu Nengbina, ki živi in uči taiji v Valenciji, smo že spoznali na seminarjih 2012 in 2013. Navdušila sta nas njegov prijeten nastop in zgoščeno podajanje izčrpne snovi, v kateri ima sam obilo izkušenj iz učenja (taiji, baqua, sanda, kungfu) kot tudi s tekmovanj.

Potiskanje rok ni le prikaz borilnega aspekta taijija, ampak pomemben sestavni del urjenja v taijiju. Če skozi formo in druge aspekte prostoročne vadbe spoznavamo sebe in svoje telo, se v potiskanju rok naučimo prisluhniti in spoznati partnerja (nasprotnika).

Datum: sobota in nedelja, 12. in 13. aprila 2014
Kraj in čas: Ljubljana; Fitnes Center Panter, Stegne 11* ; 10.00-13.00 in 14.30-17.30
Cena: 45€
Več informacij: Marko (041 773 855), Marjan (041 681 220)

 

* parkirišče pred in v bližini stavbe; 5 min od železniške postaje Ljubljana Stegne

PROGRAM SEMINARJA
Johan piše o prihajajočem seminarju: ...

“Seminar se bo osredotočil na razumevanje gibov v chen taijiju s stališča različnih sil (jin), ki so gradniki posameznih položajev.

Prikazano bo, kako z različnimi deli telesa izvajati različne, pa kljub temu, dopolnjujoče se gibe ter kako si pri tem pomagati s celim telesom.

Dovolj časa si bomo vzeli za prepoznavanje šibkih in stabilnih naklonov ter zakoreninjenih slabosti in prednosti človeškega telesa. Ugotavljali bomo kdaj obstati pri miru in kdaj se gibati.

Zatorej bomo proučevali 8 jinov (Peng, Lu, Ji, An, Lie, Cai, Zhou, Kao) na praktičen in igriv način, upoštevajoč  spretnosti kot so poslušanje, razumevanje, prilagajanje in napredovanje. Podpora vsemu temu pa je pravilna drža in struktrua.

Najprej bomo vadili posamezne tehnike, nato pa jih bomo vključili v potiske rok.

Precej poudarka bo na uporabi nog in stopal pri stabiliziranju telesa, ter kako voditi, potisniti, spodtakniti, dvigniti, … nasprotnika. Za vse te tehnike je potrebna  usklajenost spodnjega in zgornjega dela telesa.

Namen seminarja je povezati vse te tehnike, gibanje, 8 sil (jinov), zaznavanje nasprotnika in svojega telesa v dinamičen in prilagodljiv način potiskanja rok.

 .